B-quality

Normeringen

Om op de grote markt mee te kunnen spelen, heb je internationale en nationale normeringen nodig. Daarnaast zorgt de aanpak van normeringen voor de continue verbetering van de werking van je bedrijf. Hierdoor voldoe je altijd aan de nieuwste wetgevingen en blijf je jouw concurrentie voor.

Je kan rekenen op onze assistentie bij het bepalen van de juiste normering voor jouw bedrijf en de implementatie van zo’n normering.

Benieuwd welke normering bij jouw bedrijf past? Contacteer ons gerust.

Algemeen

Kosten bedrijfsprocessen je meer tijd en middelen dan je zou willen? Wil je stakeholders garanderen dat je betrouwbare diensten en producten levert?

Dan volg je best de richtlijnen van de normering ISO 9001. Deze normering focust op continue kwaliteitsborging en -verbetering van je bedrijfsprocessen waardoor

  • je de tijd en middelen dat een proces nodig heeft, reduceert
  • je de kans op fouten in een proces vermindert
  • je kan aantonen dat je betrouwbare producten en diensten levert

Voor de normering ISO 9001 kan je ons advies vragen. We kunnen samen met jou kijken naar de voordelen voor jouw bedrijf of samen met jou de implementering in je bedrijf voorzien.

Wil je de kwaliteit van je processen waarborgen of verbeteren? Geef ons dan een seintje.

Voeding

Voor veilige en kwalitatieve voedingsproducten is voedselveiligheid de norm. Het is dan ook niet verbazend dat de voedingssector een kluwen aan normeringen heeft, waardoor vele bedrijven het bos door de bomen niet meer zien. Buiten de algemene normen, zijn er nog specificaties gebaseerd op de plaats in de voedingsketen, soorten producten, logistieke ondernemingen en productie van verpakkingsmaterialen. Al deze mogelijkheden maken het niet eenvoudig om een juiste keuze te maken.

Een aantal van de bekendste voedingsnormeringen in Europa zijn de BRC, IFS en ISO/FSSC 22000. Waar BRC en IFS bestaan uit een exacte checklist, laat een ISO/FSSC 22000 norm meer ruimte voor interpretatie en eigen invulling.

Zowel op vlak van advies, analyse, implementatie en onderhoud kunnen wij jou helpen. Onze experts begeleiden jou bij het kijken naar welke specificaties en regelgevingen op jouw bedrijf van toepassing zijn. Verder zorgen ze ook voor de correcte implementatie en opvolging.

Geïnteresseerd of nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Pharma

Waar in de voedingsindustrie en andere sectoren vaak nog de keuze kan worden gemaakt om kwaliteitsmanagement te implementeren, is dit in de farmaceutische wereld een Europese verplichting. De GMP of Good Manufacturing Practice is hierbij de leidraad. Wil je zeker zijn dat je bedrijf nog up-to-date is met de laatste normeringen? Of wil je de volgende stap nemen in de ontwikkeling van je bedrijf?

Onze experten staan jou bij in de analyse van de huidige systemen, de verbetering ervan en het opleiden van personeel. Verder voorzien we de nodige opvolging, om een goede implementatie te garanderen.

Wil je de kwaliteit in je bedrijf waarborgen of kunnen leveren aan de farmaceutische sector? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Automotive

Is jouw bedrijf werkzaam in de automotive? Wil je een betrouwbare leverancier worden voor de auto-industrie? Dan kan je best de IATF 16949:2016 certificering behalen.

Deze norm is een specifieke uitdieping van de ISO 9001 norm voor de automotive. IATF gaat dieper in op welke tools en technieken gebruikt dienen te worden en is dwingender om de PDCA correct en volledig toe te passen.

Onze specialisten staan jou bij om deze regelgeving vorm te geven binnen jouw bedrijf. Ze verzorgen hier de volledige analyse en implementatie. Je kan rekenen op persoonlijke assistentie tijdens het hele proces.

Ben je benieuwd om met ons in zee te gaan? Neem gerust contact op.

Milieu (ISO 14001)

Wil jij structureel werken rond milieu op een zo kostenefficiënt mogelijke manier?
Dan zoek je de ISO 14001 of milieunormering. Met deze normering

  • verwerk je afvalstromen op een correcte manier
  • verklein je de ecologische afdruk van jouw bedrijf
  • spaar je kosten uit

ISO 14001 beheerst en verbetert dus de milieuprestaties van het bedrijf. Je kan deze normering gemakkelijk combineren met ISO 9001, omdat ze dezelfde structuur volgt. Hierdoor heb je maar één managementsysteem nodig.

Je kan onze experts inschakelen om samen met jou de huidig wetgeving te doorlopen, risico’s te identificeren en een adequaat milieubeleid op te bouwen en te implementeren.

Verpakking

Ben je werkzaam in de verpakkingsindustrie? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk een groot scala aan producten verwerken. Afhankelijk van jouw doelpubliek, dien je te voldoen aan de nodige normeringen en eisen. Verpak je voor de voedings- en/of farmaceutische sector? Dan dien je te voldoen aan dezelfde eisen als deze sectoren, waaronder de GMP-wetgeving.

Onze experts gaan met jou analyseren welke wetgevingen en normeringen voor jouw doelgroep moeten behaald worden. Deze zijn afhankelijk van het rechtstreeks contact tussen de verpakking en het product.

Wij implementeren onder andere de ISO/FSSC 22000, wat een algemene norm is, maar ook specifieke normeringen voor de verpakkingssector zoals: IFS PACsecure en BRC-IoP Global Standard for Packaging & Packaging Materials.

Zou je graag nieuwe klanten aantrekken in voeding- en/of farmaceutische sector? Geïnteresseerd of nog vragen, neem vrijblijvend contact op.