Our Influencers

Oprichter / sales specialist

Timy Van Roy

Op 20-jarige leeftijd startte Timy van Roy zijn loopbaan als ondernemer, vanuit zijn hobby ‘close combat’ groeide hij uit tot trainer en richtte zijn eigen school op waar hij burgers, politie en beroepsmilitairen trainde. Nadien kwam Timy in een internationale coworking hub terecht waar hij zijn mentor en zakenpartner August Cox-Taylor leerde kennen. Binnen deze organisatie ontwikkelde Timy zijn aangeboren verkooptalenten, waardoor hij meermaals beloond werd voor zijn topresultaten. In zijn volgende stappen coachte Timy nieuwe medewerkers en ondersteunde hij de aansturing van twee kantoren met dertig verkopers. Binnen deze kantoren nam hij voornamelijk systematisering en het aanleren van verkoopsystemen onder zijn hoede. Nu heeft Timy zich bij B-fluence omringd met experts in verschillende domeinen die samen met hem ten dienste staan van elk bedrijf dat wil doorgroeien. Zelf verzorgt hij de verbetering van systemen en trainingen op gebied van verkoop. Timy is van mening dat hands-on praktijkervaring een must is om training te geven dus houdt zich ook dagelijks bezig met klantenwerving.
Sales & leadership expert

August Cox-Taylor

Als 18-jarige student begon August Cox-Taylor in de verkoop van verschillende fitness lidmaatschappen waar hij snel opgenomen werd in het vaste verkoopteam. Hij genoot vooral van het afronden van een verkoop, wat leidde naar grotere accounts met een hoger profiel. Hoge omzetgroei werd zijn doel en hij begon goud en vastgoed te verkopen. Op 22-jarige leeftijd verhuisde August naar het Verenigd Koninkrijk om een wereldwijd verkoop- en coaching bedrijf te starten. Vijf jaar later veroverde hij ook de Benelux met 300 verkopers. Daarnaast gaf August aan opkomende start-ups cursussen in verkoop en het coachen van leiders. Na 10 jaar in directe en indirecte verkoop, B2B en cold selling kiest hij ervoor om de kunst van leiderschap en teambuilding door te geven zodat andere bedrijven de kans krijgen om grote verkoopteams op te bouwen die hun bedrijf naar de top kunnen brengen.

"The single biggest way to impact an organization is to focus on leadership development. There is almost no limit to the potential of an organization that recruits good people, raises them up as leaders and continually develops them."
-John Maxwell

Quality expert

Katy Van Roy

Katy Van Roy werkte meer dan 20 jaar in de verkoop en daarbovenop nog eens 20 jaar als kwaliteitsmanager in de verpakkingsindustrie en de logistieke sector. Als kwaliteitsmanager implementeerde en onderhield ze kwaliteitsmanagementsystemen waarbij ze rekening hield met verschillende normeringen, zoals ISO 9001:2015. Daarbij had ze ook aandacht voor specifieke eisen in de farmaceutica, cosmetica en voeding op vlak van veiligheid. Verder volgde Katy opleidingen over klachtenbeheer, evaluatie van leverancier en medewerkers, en interne audit. Bij B-fluence is ze verantwoordelijk voor de analyses, implementaties en trainingen binnen het kwaliteitssegment.
Quality specialist

Wouter Van Houtven

Wouter Van Houtven studeerde chemie, biochemie en biotechnologie aan Thomas More Kempen en de Katholieke Universiteit Leuven. Om zijn kennisveld te verruimen nam hij de uitdaging aan als B2C vertegenwoordiger in de internationale coworking hub, waarbij hij Timy Van Roy en August Cox-Taylor leerde kennen. Nu werkt Wouter bij Eriks waar hij de sales verzorgt en meewerkt aan projecten voor andere bedrijven over kwaliteitsverbetering, milieu gerelateerde verbeteringen en kostenreductie van het onderhoudsteam. Ook helpt hij OEM klanten bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Om deze projecten systematisch en onderbouwd tot een goed einde te brengen, werkt hij momenteel aan het afronden van het volledige Six Sigma project. In zijn functie bij B-fluence verzorgt Wouter de inside sales en opvolging van de klanten, alsook het Six Sigma onderdeel.